Welkom bij
Pluktuin Bakkum

Welkom bij Pluktuin Bakkum, de naam zegt het al. Bij ons mag je zelf een boeket bij elkaar plukken! Onze pluktuin is gelegen in de landelijke omgeving tussen Egmond, Heiloo en Castricum.

Pluktuin Bakkum is open vanaf het tulpenseizoen t/m het hoogseizoen. Op de tuin krijg je van ons een knipschaar en een emmer om lekker zelf aan de slag te gaan! De prijzen verschillen per boeket, onze vrijwilligers adviseren je graag. Omdat de bloemen vers geplukt worden blijven ze extra lang mooi in de vaas. Bovendien is het een fantastisch uitje voor kinderen. Terwijl je aan het plukken bent kun je genieten van het weer, het leven op de pluktuin en de landelijke omgeving. Overigens is het ook een fijne tussenstop tijdens een fietsroute door de weilanden. Pluktuin Bakkum is een project van Piet Liefting en we worden geholpen door een vriendelijke groep vrijwilligers! Kom je ook plukken?

Tulpenseizoen komt eraan

Eind maart gaat de pluktuin weer open voor het tulpenseizoen! We hebben veel verschillende kleuren en soorten, wacht niet te lang want op=op!

Landelijke omgeving

De Pluktuin is gelegen op een zeer landelijke plek, het is een ideale tussenstop tijdens een fietstocht of wandeling in de polder. We zijn bereikbaar vanaf Heiloo, Castricum en Egmond.

Wisselend assortiment

Ieder seizoen staan er andere bloemen op de pluktuin. Ook hebben wij regelmatig bijzondere exemplaren, het is iedere keer anders!

Een uitje voor het hele gezin

Naast een leuk uitje voor kinderen is het ook enorm leerzaam. Hoe groeien bloemen en wat leeft er nog meer op de pluktuin?

Echt verse bloemen

Het voordeel van zelf plukken is kersverse bloemen! Zo blijven ze extra lang mooi in de vaas.

Themadagen op de pluktuin

Regelmatig organiseren wij leuke themadagen op de pluktuin, volg ons op social media om op de hoogte te blijven!